onsdag 5 maj 2010

Vi verkar ha missat hur det funkar!

I gårdagens Debatt i SVT debatterade man klass. Det kanske kan vara intressant, men det mest intressanta sades av en av deltagarna Åsa Linderborg från Aftonbladet. Som kommentar på att Blondinbella (ni förstår ju nivån på debatten och deltagarna, den hade högsta klass) har fyra företag med fyra anställda som genom henne får jobb och lön kom Linderborg med den minst sagt fascinerande företagarinsikten: "Du tjänar ju pengar på dem." Insiktsfullt, verkligen.

Men det intressanta här är ju vad hon egentligen ger uttryck för. Resonemanget handlade om huruvida det var rättvist att ha anställda och den klassproblematik som det utgjorde att ha företag med anställda. Med sitt argumenterande verkar Linderborg sitta inne på kunskap som garanterat de flesta företagare har missat helt, nämligen hur man sitter på en stol och tittar på sina anställda medan de tjänar pengar åt företaget. Hur bär man sig åt för att lyckas med det? Vi kände att vi var tvungna att gå till botten med detta och skickade givetvis nedanstående brev till Åsa Linderborg för att förhoppningsvis kunna få svar på hur vi kan tjäna pengar utan att egentligen lyfta ett finger.

Hej!

Vi såg dig delta i SVT:s kvällsunderhållning Debatt igår där klassfrågor debatterades och har med anledning av det bara en liten fråga. Din kommentar på Blondinbellas fyra företag och fyra anställda ("Du tjänar ju pengar på dem") gjorde oss nämligen lite ställda. Enligt dig kan en person med eget företag och anställda sitta på en stol och titta på medan de anställda springer runt och tjänar pengar till företagarens bankkonto.

Det är just den biten som vi verkar ha missat i vårt företag. Hur gör man det? Ett sådant företag vill vi gärna ha eftersom det verkar väldigt enkelt. Trots att vi, som du märker på t.ex. vår hemsida, strävar efter att leva och verka i en form av verklighetsfrånvänd vardag slogs vi igår av häpnad av att det tydligen går att ta verklighetsfrånvändheten ytterligare ett steg!

Så till vår fråga, skull vi kunna få komma och praoa på Aftonbladets kulturredaktion för att få lära oss hur man tar ytterligare ett steg från verkligheten? Om det inte låter sig göras av olika anledningar kanske du kan komma och visa oss hur man driver ett företag där man enbart tjänar pengar på de anställda utan egen arbetsinsats?

Det hade, bokstavligt talat, varit guld värt.

Med varma hälsningar

Tacky PR

Vi hoppas på ett lönsamt svar inom kort

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar