onsdag 15 april 2009

Vårbudgeten

Sitter man och lyssnar till vad som sägs i debatten om vårbudgeten slås man av några saker:

1. Rutinerade politiker står och läser rakt av från manus! Jävligt Tacky. Vi kanske inte behövs trots allt?

2. Thomas Östros. Herregud vad förbannad han är! Det finns uppenbarligen ingen i Sverige som blivit så illa drabbad av regeringen i allmänhet och Anders Borg i synnerhet som sossarnas ekonomiskpolitiske talesperson. Men det är ju stort att han erkänner det i alla fall.

3. Nu tog debatten slut och upp kommer Elisebeht Markström (s) och pratar om brottsoffer. Kanske att Östros skulle vinna på lite mer av Markströms mjuka framtoning. Men och andra sidan, han citerade ju stolt Göran Persson i talarstolen, så han kanske vill ha lite mer Perssonsk pondus. Ha, lycka! Styrkan sitter inte i håret, den sitter i smöret! Så du får allt jobba på lite till!

4. Man fick en fin bild av Anders Borgs malande och målande beskrivning om oppositionen och sedelpressarna, oppositionen som falskmyntare. Tänker på en fin artikel i Faktum om en lirare som hade karriären utstakad som falskmyntare. Något gick visserligen snett sen (troligen kanske det hade gjort det redan innan i och med att han såg en karriär som falskmyntare framför sig...?) men kanske oppositionen och lirarn kan slå sig ihop om det nu skulle stämma med kärleken till sedelpressen?

5. Hmm, och andra sidan så har jag ingen aning om vad Markström har pratat om. Men det var behagligt att höra hennes röst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar